6 juni

Lieselot . 33 jaar

Lieselot is een 33-jarige vroedvrouw werkzaam op neonatologie. Het zorgen voor die kleine wondertjes en het begeleiden van de kersverse ouders lijkt haar op het lijf geschreven.

In het ziekenhuis is er een beleid dat het bezoek beperkt wordt tot de ouders. Laure is één van de patiëntjes op neonatologie. Tijdens een ochtendshift vertelt Bert, de papa van Laure, dat oma Fien opgenomen is. Er is pancreaskanker vastgesteld. Naast de klap van de diagnose en prognose is oma Fien bezorgd dat ze haar kleindochter nooit meer zal kunnen knuffelen. Lieselot reageert empatisch en gaat met het verhaal naar de behandelend arts.

Samen met de arts besluiten ze een afwijking toe te staan op de regel en worden de nodige voorbereidingen getroffen zodat Oma Fien op bezoek kan komen. Lieselot heeft nog een bijkomende verrassing. In de dagen voordien gaf Bert aan dat Oma Fien al vanop het moment dat ze wist dat er een kleinkind op komst was, naarstig babysokjes begon te breien. En je raadt het vast al… Op moment dat oma de afdeling binnenkomt, ligt Laure te blikken met zelfgebreide sokjes aan. De lachende gezichten, vergezeld van traantjes van geluk bij zowel de ouders als Oma Fien… dat zijn momenten die Lieselot nooit zal vergeten.

© 2018 What Matters To You Algemene voorwaarden